Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Művészetek és Irodalom Háza

hu
Archív
Művészetek és Irodalom Háza | Fülep Lajos-terem

Látható hangzás – Könyvbemutató és multimédia művészeti est

Jegytípusok

A részvétel ingyenes.

Archív

Látható hangzás – Könyvbemutató és multimédia művészeti est

Jegyinfó

Közreműködik: Gyenes Zsolt, Kovács Balázs, Sztojánovits Andrea, Doboviczki Attila és Winkler Ferenc.

 

A bemutató után a PTE-MK Elektronikus zenei médiaművészet szakosai mutatnak be multimédia performanszokat.

 

A vizuális zene – vagy másképpen megfogalmazva, a zene a szemnek – leginkább olyan, időben kiterjesztett vizuális megoldásokat jelent, ahol a zenei gondolkodás, a hozzá igazodó szerkesztés a meghatározó. A sajátos művészeti kifejezés kapcsán a hang és a kép egyenrangú, egymást építi, egymásból következik. Sok esetben teljes szinkrónia valósul meg.
A kötet a magyarországi kortárs vizuális zenét tekinti át olyanformán, hogy azt a nemzetközi, hasonló összefüggésekbe ágyazza be, illetve azokkal veti össze.
Közel száz itthoni, vagy hazánkból elszármazó művész ide köthető alkotásaival foglalkozik a munka. Erről az izgalmas, holisztikus karakterű művészeti területről Magyarországon még nem jelent meg könyv.


A szerző médiaművész, szakíró, szerkesztő, kurátor, habilitált egyetemi oktató, aki ezzel a speciális területtel régóta foglalkozik. Szimpóziumokat, kiállításokat szervez a témakörhöz igazodóan itthon és külföldön egyaránt.


Egyéni kiállításai az Amerikai Egyesült Államoktól Európán keresztül Thaiföldig valósulnak meg. Kísérleti videóit nemzetközi fesztiválokon vetítik, különböző földrészeken. Szakmai könyvei és tanulmányai magyar és angol nyelven látnak napvilágot. Ez a hetedik megjelent kötete.

HelyszínMűvészetek és Irodalom Háza | Fülep Lajos-terem

Leírás

Hasonló programok

    Még több program

    Kapcsolódó galériák

    Kapcsolódó hírek

    Támogatók