Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Művészetek és Irodalom Háza

hu

Fülep Lajos-terem

A Fülep Lajos-terem irodalmi és színházi estek, kamara- és jazzkoncertek, konferenciák ideális helyszíne.

A ház első emeletére érve jobbra található a Fülep Lajos művészettörténész, művészetfilozófusról elnevezett 165 négyzetméteres, 130 személyes nagyterem, amely irodalmi és színházi estek, kamara- és jazzkoncertek, konferenciák színhelye. A helyiség ablakai egy zárt belső térre, a mediterrán hangulatú Hild-udvarra néznek. A terem klimatizált, különböző fény- és hangtechnikai eszközökkel szerelhető fel, videoprojektoros vetítésre alkalmas, s berendezéséhez tartozik egy hangversenyzongora is.

A teremben lépett már fel és tartott előadást többek között Howard Williams, Palya Bea, Szakcsi Lakatos Béla és Vukán György, Heller Ágnes, Jankovics Marcell, Mácsai Pál, Pogány Judit, Hobo, Jiři Menzel és Mimi Blais is.

Fülep Lajos Kossuth-díjas művészettörténész, művészetfilozófus, református lelkész, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja az 1930-as években a Pécsi Egyetemen tanított művészetfilozófiát, esztétikát és olasz irodalmat.

A terem alaprajza ide kattintva letölthető PDF formátumban.

A terem technikai ridere ide kattintva letölthető PDF formátumban.

Támogatók