Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Művészetek és Irodalom Háza

hu
Archív
Művészetek és Irodalom Háza |

Kéméndi Tamás és Barátai - vendég fellépő: Solymosi Péter

Jegytípusok

  • Egységesen

    1800 Ft

Jegyvásárlás
Archív

Kéméndi Tamás és Barátai - vendég fellépő: Solymosi Péter

Jegyinfó

Pécsi művészek fúziós megoldásai – a harmonika és trombita találkozása a színpadon.

Könnyed komolyzene, bámulatos hangszerpárosítások, Kéméndi Tamás és Solymosi Péter különleges koncertélménnyel várja a közönséget.

 

A harmonika sokszínű. A komolyzenei művek mellett, virtuóz harmonikadarabokkal, valamint francia sanzonokkal is megismerkedhet a hallgatóság. A koncerten a harmonika mellett most a trombita kap főszerepet. Solymosi Péter, a Pannon Filharmonikus Zenekar szólamvezető trombitaművésze, valamint a Pécsi Művészeti Gimnázium és a PTE Zeneművészeti Kar trombitatanára az elmúlt két évtized egyik kiemelkedő alakja a pécsi zenei életnek. Számos formációban és számos műfajban láthatta és hallhatta már a közönség. Egyedülálló módon kétszer nyerte el a Pannon Filharmonikusok „Az év zenekari művésze” díjat, valamint jó néhány alkalommal külföldön is bizonyíthatott a zenekar élén. Kéméndi Tamás, az évek során a komolyzene mellett számos zenei irányzatban kipróbálta magát: játszott klasszikus-, könnyű-, jazz-, nép- és világzenét is. Tamás sajátos zenei világát a komolyzenei tanulmányok mellett nagyban befolyásolja a német zenei kultúra, a jazz zene harmóniavilága, valamint a virtuóz játékmód. Az aktív zenélésen kívül a jövő harmonikásait is neveli. Alapfokon és középfokon is tanít, valamint számos – a hangszer népszerűsítéséhez köthető – kulturális esemény kitalálója, szakmai felelőse. Nevéhez köthető a minden évben megrendezésre kerülő Mohácsi Német Harmonikatábor, volt tanára emlékére megrendezett verseny és emlékhangverseny, a mecseknádasdi Sváb Harmonikás Találkozó, valamint a Pécsi Harmonika Fesztivál is.

 

Műsorukban hallható lesz többek közt Grigoras Dinicu, Hubay Jenő és Astor Piazzolla egy-egy szerzeménye is. A különleges zenei fúzió egyedi élményt ígér a zenerajongóknak!

 

Jegyvásárlás személyesen a Zsolnay Örökségkezelő NKft. Infopontjain:
Kodály Központ - nyitva: hétfő – szombat 10 - 18 óra
Zsolnay Kulturális Negyed - nyitva: hétfő – vasárnap 9-17 óra között.
Művészetek és Irodalom Háza - Széchenyi tér - 10 – 18 óra között hétköznapokon
KultURÁN – Pécs, Ybl M. u. 7 - hétfő-péntek 9 – 17 óra között.

Hasonló programok

    Még több program

    Kapcsolódó galériák

    Kapcsolódó hírek