Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Művészetek és Irodalom Háza

hu
Archív
Művészetek és Irodalom Háza | Breuer Marcell terem

Argentin filmek vetítése

Jegytípusok

A részvétel ingyenes, de regisztráció köteles. Regisztrálni az info@pmh.hu e-mail címen vagy a 72/ 510 628-as számon hétköznap 9-17 óra között lehet.

Archív

Argentin filmek vetítése

Jegyinfó
Időpontok

Argentin filmek spanyol nyelven, angol felirattal a Breuer Marcell teremben.

szeptember 20. 18.00 Szemekbe zárt titkok (El secreto de sus ojos, 2009)

szeptember 21. 18.00 Medianeras (2011)

szeptember 22. 18.00 Eszeveszett mesék (Relatos salvajes, 2014)

 

Szemekbe zárt titkok (El secreto de sus ojos, 2009)

Ez az a film, amit nem lehet kihagyni, ha az ezredforduló utáni argentin mozi szóba kerül. Nemcsak azért, mert elnyerte a legjobb idegen nyelvű alkotásnak járó Oscar-díjat 2010-ben, hanem azért is, mert a Szemekbe zárt titkokban minden benne van, amiért szeretni lehet a dél-amerikai filmeket. A párhuzamosan több idősíkban és több szálon futó történet lassan bontja ki két férfi tragédiáját. Egyikőjüké látványos és megrázó (egy szenvedélyesen szeretett feleség elvesztése), míg a másik szereplőé inkább csendes, de annál felemésztőbb (egy beteljesületlen szerelem súlya), sorsuk azonban nem csak emiatt hasonló. Mindkettőjük története az időhöz való viszonyunkról és a szenvedélyről beszél hitelesen.

 

Medianeras (2011)

A magyarul leginkább “válaszfalak”-ként fordítható cím az elmúlt évek egyik legszerethetőbb argentin filmjét rejti. A Medianeras hamisítatlan indie-mozi, de a jobbik fajtából. A cselekmény persze nem túl bonyolult, hiszen végig sejthető, hogy a világban elveszetten bolyongó főhősök egymásra találnak majd a film során, de addig remekül szórakozunk a két nem mindennapi figura, Martín és Mariana szerencsétlenkedésein. A Buenos Airesben forgatott film főhősei egy több mint 15 milliós, elszemélytelenedett városban vágyakoznak valami értelmes elfoglaltság után.

 

Eszeveszett mesék (Relatos salvajes, 2014)

Az Eszeveszett mesék főcíme alatt nem véletlenül látunk különböző állatokat ábrázoló fotókat egymás után: Damián Szifron filmje a feltörő, visszatarthatatlan állatias ösztönökről mesél kíméletlen humorral. Például miért ne borulhatna el az agyunk végérvényesen, ha a sokadik ablaknál sem értik meg a problémánkat egy hivatalban, sőt cserébe még meg is aláznak minket. Vagy melyik menyasszony állna jót magáért akkor, ha a saját esküvőjén kiderülne, férje megcsalja, és a nem kívánatos harmadik még a lagzira is meghívást kapott.

 

A program a Pécsi Tangó Ünnep 2021 programsorozat része.

HelyszínMűvészetek és Irodalom Háza | Breuer Marcell terem

Leírás

Hasonló programok

    Még több program

    Kapcsolódó galériák

    Kapcsolódó hírek