Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Művészetek és Irodalom Háza

hu
Archív
Művészetek és Irodalom Háza | Fülep Lajos-terem

The lost chord - Brit ősz koncertsorozat

Jegytípusok

  • Teljes árú

    1500 Ft

Jegyvásárlás
Archív

The lost chord - Brit ősz koncertsorozat

Jegyinfó

Képtelen dalok és elképesztő hangszermuzsika a Music Hall aranykorának szellemében.

Dave és Phil két – ma már csak ritkán hallható - tizenkilencedik századi bizarr hangszeren játszik. Dave koncertinája a harmonikával rokon, fújtatóval működő, a Viktória és Eduárd korabeli Anglia utcáin és színpadain népszerű volt kis hangszer. Phil szerpentje fúvóshangszer, hasonlóan a fuvolán és fagotton ujjal lefogható lyukakkal, de a rezes hangszerekéhez hasonló tölcséres fúvókán keresztül szólaltatható meg. A csaknem két és fél méter hosszú kígyó dupla S-kanyarban tekerőzik (innen a neve), és ez adta a katonai és templomi zenekarok basszusát. A két zenész az angol Music Hall hóbortos és virtuóz repertoárja hagyományait követő klasszikus és népszerű zenét és korabeli komikus dalokat adnak elő – azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a közönséget jókedvre derítsék.

The Lost Chord: Dave Townsend and Phil Humphries

Phil Humphries – szerpent kürt, harsona

Dave Townsend – concertina

 

 

-----------

English

Ridiculous Songs and Stunning Instrumentals in the Spirit of the Golden Age of the Music Halls.

Dave and Phil play two eccentric instruments of the nineteenth century which are not often heard nowadays. Dave’s concertina is a small bellows-driven instrument related to the accordion, popular on stage and in the streets of Victorian and Edwardian England. Phil’s serpent is a wind instrument with finger-holes like a flute or bassoon but blown with a cupped mouthpiece like a brass instrument. Its eight-foot tube is curled into a double S, which is how it gets its name, and was used as a bass for military and church bands. Together they play classical and old popular music, inspired by the eccentric and virtuosic repertoire of the English Music Halls, and also the comical songs of the era, all calculated to raise a smile.

Phil Humphries – serpent, trombone

Dave Townsend – concertina

HelyszínMűvészetek és Irodalom Háza | Fülep Lajos-terem

Leírás

Hasonló programok

    Még több program

    Kapcsolódó galériák

    Kapcsolódó hírek