Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Művészetek és Irodalom Háza

hu
Archív
Művészetek és Irodalom Háza |

Talentuning – Grund vagy stadion?

Jegytípusok

  • Teljes árú

    1000 Ft

Pedagógus igazolvánnyal ingyenesen látogatható.

Jegyvásárlás
Archív

Talentuning – Grund vagy stadion?

Jegyinfó

A tehetségtől a talentumig sorozat IV. része.

Grund vagy stadion?

Prof. Dr. Gyarmathy Éva Prima-díjas klinikai és neveléslélektan szakpszichológus, tudományos főmunkatárs (MTA) előadása (TTK Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Kutatóintézete).

 

A magyar tehetségek világszinten is kiemelkedő alkotóerőt jelentenek. Mégis, a magyar gyerekek szellemi teljesítményekben nem érik el az európai átlagot. Még az átlagon felül teljesítők csoportja sincsen az európai országok legjobbjai között. A tehetségek megjelenése sporadikus, nem rendszerszintű. Néhány kiváló tehetséggondozó, pedagógus, tudós, művész, edző és szülő értő odafigyelése segíti a tehetségeket, de láthatólag ez nem jelent átfogó megoldást. A tehetségazonosításra épülő szemlélet nem sokat segített a tehetségeknek megfelelő környezet kialakításában. A 21. században megnyílt információs tér és gyors változás új kihívásokat állít mindenki elé, mert eddig soha nem látott, és a korábbiaknál messze hatékonyabb informális fejlődési és tanulási utak jelentek meg. A tehetségről való gondolkodás átértékelése szükséges.

 

Moderátor: Fükéné Walter Mária

Hasonló programok

    Még több program

    Kapcsolódó galériák

    Kapcsolódó hírek