Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Művészetek és Irodalom Háza

hu
Művészetek és Irodalom Háza |

PécsLIT Fesztivál

PécsLIT Fesztivál

A PécsLIT Fesztivál hat napra a hazai irodalom fővárosává teszi Pécset.

Első alkalommal rendezik meg a PécsLIT Fesztivált, mely hat napra a hazai irodalom fővárosává teszi Pécset. Az őszi programsorozat erősíteni kívánja a város irodalmi hagyományait ott, ahol korábban élt, alkotott és könyvtárosként is tevékenykedett Weöres Sándor, Csorba Győző és Bertók László. Abban a városban, amelyben már több mint hat évtizede működik a Jelenkor folyóirat, amely jelenleg is meghatározó szereplője a hazai kortárs irodalomi közegnek.

 

A PécsLIT Fesztivál 7 helyszínen, több mint 60 programmal várja az olvasás, a könyvek, illetve a megzenésített versek szerelmeseit. A hatnapos programot színházi előadás és zenés irodalmi estek is színesítik.

 

A 09.15. esti programokat a Hild-udvarból a Csorba Győző Könyvtárba, a 09.16. esti programokat a Művészetek és Irodalom Háza nagytermébe helyeztük.

 

Szeptember 18-án, szombaton, az I. Pécs Pride Felvonulás, illetve az arra rászervezett ellentüntetések kapcsán meghozott rendőrségi korlátozások miatt a Művészetek és Irodalom Háza kizárólag a Ferencesek utcája és a Jókai tér felől lesz megközelíthető – de a fesztivál helyszínére a belvárosi lezárások ellenére is különösebb gond nélkül be lehet majd jutni.

 

Részletes program: https://pecslit.hu/ vagy https://www.facebook.com/pecslitfesztival

 

A Fesztivált támogatta Pécs M.J.V. Önkormányzata és a Nemzeti Művelődési Intézet.

Szervezők: Csorba Győző Könyvtár, Jelenkor folyóirat

Hasonló programok

    Még több program

    Kapcsolódó galériák

    Kapcsolódó hírek