Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Művészetek és Irodalom Háza

hu
Archív
Művészetek és Irodalom Háza |

EP 70: Egy este Esterházy Péterrel – Dés László előadóestje

Elmarad

Jegytípusok

  • Teljes árú

    2500 Ft

Jegyek hamarosan!

Archív

EP 70: Egy este Esterházy Péterrel – Dés László előadóestje

Jegyinfó

Esterházy Péter írásaiból felolvas, az íróról mesél, szaxofonon és zongorán játszik, valamint képeket vetít Dés László.

Esterházy Péter elsősorban a barátom volt, mindamellett a fellépő társam, nagy író, gondolkodó, a közélet meghatározó, emblematikus alakja.
Halálakor ezt írtam: „… nem tudom elfogadni. És tudom, majd lassan, nagyon lassan értem meg, hogy mi történt. Hogy ez végleges, és visszavonhatatlan. (…) igazodási pont volt, távolról is benne volt az életemben, szembesített gyarlóságaimmal, gyengeségeimmel. Mindezt úgy, hogy sosem kért számon semmit, soha nem szólt semmiért, csak mosolygott a szemével, az okos, kíváncsi, meleg tekintetével. Most újra jönnek hónapok, amikor nem találkozunk, de ugyanúgy gondolok rá, mint eddig, és akkor jobb leszek, okosabb és tehetségesebb. Mert ha együtt voltunk, mindig ezt éreztem, és ez olyan, mint valami jótékony kábítószer, mámorossá lesz tőle az ember. Olyan ember volt, akivel nem csak együtt lenni volt jó, de jó volt tudni, hogy van…”
És hogy most is van, mi sem bizonyítja jobban, hogy Önökkel együtt eltölthetünk egy újabb estét Esterházy Péterrel. Felolvasok az írásaiból, és aztán zenében folytatom azokat. És történeteket mesélek, olyanokat, amelyeket együtt éltünk meg.
Az est összeállításánál figyelembe vettem, hogy az évek során mely írásait szerette felolvasni. Ezt nem volt nehéz rekonstruálnom, mert sok cetlit találtam a kötetekben, oldalszámokkal és címekkel, amiket fellépéseinken a könyvekben hagytam. Ezt nemcsak Péter emléke miatt tartom fontosnak, hanem mert egy író a közönségnek olyan írásait olvassa fel, amelyek a nagy egészből kiragadva is érthetőek, hatásosak, akár poénosak is! Hiszen a felolvasásnak ott és akkor kell hatnia, a közönséget a rendelkezésre álló térben és időben kell „meghódítani”, mint egy koncerten vagy színházi előadáson. És ehhez jól megszerkesztett műsor kell, olyan szövegekből, amelyek ugyan más-más kötetekből vannak, de az est végén mégis kerek egésznek érezzük a sok részletet.
Csak a személyiségét nem tudom idevarázsolni, ami pedig nem kis részben befolyásolta nyilvános szerepléseinek nagy sikerét!
Nemcsak abban bízom, hogy Önök jól fogadják ezt az előadást, azt remélem, hogy Neki is tetszeni fog.

 

Dés László

Hasonló programok

    Még több program

    Kapcsolódó galériák

    Kapcsolódó hírek