Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Művészetek és Irodalom Háza

hu
Archív
Művészetek és Irodalom Háza |

Pécsi Galéria Archívum: A Kismányoky univerzum

Jegytípusok

 • Teljes árú

  1000 Ft

 • Diák

  500 Ft

 

 

Jegyvásárlás
Archív

Pécsi Galéria Archívum: A Kismányoky univerzum

Jegyinfó

A programsorozat célja rávilágítani Kismányoky Károly művészeti örökségére.

Az első rész címe: Mozgóképes dokumentációk a Pécsi Műhely Land Art munkái között.

A témában ifj Ficzek Ferenccel beszélget Dr. Doboviczki Attila.

 

Ifj. Ficzek Ferenc képzőművész Kismányoky Károly korai munkái közt hamar megjelenik a mozgókép. Az első ilyen típusú munkái az 1970/71-es Land Art sorozathoz kötődnek. A Pécs környéki erdőkben, illetve Pécsváradon készült természeti művészeti akciók során kezdetben spontán, később tudatosan, forgatókönyv alapján készültek egy-egy munka filmes dokumentálására. Az első beszélgetésen tehát Kismányoky Károly, illetve a Pécsi Műhely munkásságán keresztül ismerkedünk meg a 70-es évek neoavantgárd médiahasználatával.

 

 

Havonta egy alkalommal, különböző tematikákat feldolgozva indul sorozat a Művészetek és Irodalom Házában a 2018-ban elhunyt, szerteágazó tevekénységet maga mögött hagyó képzőművész életművéből.

A programsorozat célja rávilágítani az alkotó művészeti örökségére, miközben az estek folyamán felidézik és feltárják a pécsi művészettörténet mediális értékei.

Az est házigazdája minden alkalommal Doboviczky Attila médiakutató, a PTE Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszékének adjunktusa.

 

Borítókép: Kismányoky Károly - Figyelő szemek, 1973

Hasonló programok

  Még több program

  Kapcsolódó galériák

  Kapcsolódó hírek